
Hamilelik döneminde olan anne adaylarında genellikle en çok merak ettikleri durum sezaryen ile doğum mu yapılmalı yoksa normal doğum mu yapılmalı konusudur. Genellikle anne adayları sezaryen doğumu merak ediyorlar ve sezaryen doğum hakkında kafalarında daha fazla soru işaret var. Bizde yazımızda sizlerin bu konu hakkında ki soru işaretlerini cevaplayacağız.
Sezaryen ile doğum kararı verileceği zaman kontrol sırasında da verilebilir. Aynı zamanda doğum esnasında veya doğum öncesinde doğumun suni sancı ile de başlamaması gibi durumlarda da verilebilir.
Sezaryen doğum kararı verilmesi en sık olarak doğum esnasında ve doğum öncesinde doğumun başlamaması gibi durumlarda verilir.
Sezaryenle Doğum Yapıldıktan Sonra Diğer Doğumlar Neden Sezaryenle Yapılmalı?
Sezaryenle doğum yapan kişilerin diğer doğumlarını da sezaryenle yapması tercih edilir. Peki, neden bu kişiler diğer doğumlarını sezaryenle yapmalı? İşte bu sorunun cevabı anne adayları tarafından çok merak ediliyor. Sorunun cevabı ise şu şekildedir; sezaryen doğum sırasında rahme bir kesik atılır ve bu kesik uygun bir şekilde kapatılır. Ne kadar iyi kapatılmış olursa olsun rahimde bir deformasyon oluşur. Daha sonraki gebeliklerde ise bebeğin büyümesiyle rahimde büyür ve gerilir. Bu sırada normal doğum yapılması rahimde yırtılmaya sonucunda ise kanamaya sebep olabilir.
Normalde Sezaryen doğum yapan kişiler gerekli önlemler alındığı takdirde normal doğum yapabilirler. Fakat normal doğum genellikle ikinci tercihtir ve çok fazla tercih edilmez.
Sezaryen Doğum Genellikle Hangi Durumlarda Tercih Edilir
Plasentanın doğum sırasında rahim ağzını kısmen ya da tümüyle kapatması durumlarında sezaryen doğu yapılması tercih edilir. Plasenta rahmi komple kapatması sezaryen doğumun başlamasına sebep olacaktır.
Bebeğin ters veya yan durması da sezaryen doğum sebepleri arasındadır. Genellikle gebeliğin 36. haftasında bebeğin duruş pozisyonuna göre doğumun nasıl yapılacağına karar verilebilir.